SAD podržavaju teženje Srbije ka članstvu u EU

Izvor: Blic, 29.Feb.2012, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD podržavaju teženje Srbije ka članstvu u EU

Sjedinjene Američke Države podržavaju težnje Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji i Amerika će i u budućnosti podržavati srpski narod u ostvarivanju njegovih evropskih aspiracija, rečeno je Tanjugu u Stejt departmentu, povodom preporuke ministarskog saveta EU da se na predstojećem samitu 1. i 2. marta Srbiji dodeli status kandidata.

Sagovornik Tanjuga je istakao da SAD ohrabruju Srbiju da i dalje nastavi da pokazuje posvećenost implementaciji dogovorenog u dijalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Prištinom.

"Poslednji dogovori izmedju Srbije i Kosova su dobri i oni jačaju potencijal obe zemlje u približavanju njihovoj evropskoj budućnosti", rekao je isti izvor.

Predsedavajući ministarskog saveta Evropske unije i šef danske diplomatije Nikolaj Vamen saopštio je kasno popodne da su ministri EU posle višečasovnih razgovora preporučili Savetu Unije da na predstojećem samitu 1. i 2. marta Srbiji dodeli status kandidata.

Povezane vesti: Ministri EU: Srbiji status kandidata Berns: Status kandidata za članstvo Srbije u EU nadomak ruke Berns: SAD snažno podržavaju kandidaturu Srbije za EU Hamer: SAD žele Srbiju u Evropi, na EU da odluči o status Fini: Srbija treba da dobije status kandidata za članstvo u EU
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SAD podržavaju težnje Srbije ka članstvu u EU

Izvor: S media, 29.Feb.2012

Sjedinjene Američke Države podržavaju težnje Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji i Amerika će i u budućnosti podržavati srpski narod u ostvarivanju njegovih evropskih aspiracija, rečeno je Tanjugu u Stejt departmentu, povodom preporuke ministarskog saveta EU da se na predstojećem samitu 1....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.