Rusija želi serijsku proizvodnju helikoptera koji će leteti brže od 500 kilometara na sat

Izvor: 011vodič.com, 02.Sep.2015, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija želi serijsku proizvodnju helikoptera koji će leteti brže od 500 kilometara na sat

RUSKA vojna industrija – po narudžbi Ministarstva odbrane RF – radi na konstrukciji i proizvodnji „perspektivnog superbrzog helikoptera”.
Glavnokomandujući ruskim Vazdušno-kosmičkim snagama – general-pukovnik Viktor Bondarev – tim povodom je otkrio:
„Radi se punom parom. Prvi takav helikopter treba da poleti 2018-te. Sva testiranja treba da budu završena do 2012-ve, a serijska proizvodnja da započne 2022-ge godine. Naš novi helikopter treba da razvija brzine >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << do 500 kilometara na sat”.
Bondarev je još ukazao: „To nije sve. Konstruktorima je 500 kilometara na sat postavljeno kao zadatak. Ali, ako bude i više – to će nas dodatno obradovati. Taj helikopter će, inače, biti u stanju da rešava sve zadatke koje sada rešavaju helikopteri iz porodica Ka i MI”.
Nad helikopterom istovremeno rade dve najveće i u svetu najopoznatije ruske helikopterske firme „Kamov” i „Milj”. Čije rešenje bude ocenjeno kao bolje – ta će ga i proizvoditi.
#fakti
The post Rusija želi serijsku proizvodnju helikoptera koji će leteti brže od 500 kilometara na sat appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.