Rumunija i dalje ucenjuje Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2012, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija i dalje ucenjuje Srbiju

BEOGRAD -

Parlament Rumunije uskoro će ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i EU, ali u "paketu" sa deklaracijom u kojoj se traži zaštita prava Rumuna u našoj zemlji, pišu Večernje novosti.

Takav stav je jasan znak da Rumunija neće odustati od zahteva da se Vlasi u Srbiji tretiraju kao Rumuni, zbog čega su nedavno pokušali da stopiraju status kandidata naše zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za članstvo u EU.

Ovakav rasplet događaja najavljuje se u rumunskim medijima, koji citiraju predsednika Odbora za spoljne poslove Senata Rumunije Titusa Korlaceanua.

On je, zajedno sa ministrom spoljnih poslova Kristijanom Dijakoneskuom i ostalim predstavnicima Vlade i parlamenta, bio na sastanku na kojem se raspravljalo o ratifikaciji SSP, kada je odlučeno da tekst prati i deklaracija, za koju se tvrdi da je zasnovana na međunarodnom pravu i da ima snagu sporazuma.

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom do sada su ratifikovale 24 članice EU i nijedna to nije uslovljavala bilo čime.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.