Rompej za dalju normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 13.Mar.2012, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rompej za dalju normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Brisel - Predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej izjavio je danas da je davanje statusa kandidata Srbiji značajno postignuće i da očekuje dalju normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

- Očekujemo dalju normalizaciju odnosa Beograda i Prištine - rekao je Van Rompej obraćajući se poslanicima Evropskog parlamenta na početku današnjeg plenarnog zasedanja.

- Složili smo se da Srbiji damo status kandidata i to je značajno postignuće. To je rezultat napora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje su obe strane demonstrirale u dijalogu Beograda i Prištine - rekao je Van Rompej predstavljajući rezultate februarskog samita u parlamentu.

Predsednik Saveta je izrazio nadu da će status kandidata ohrabriti Srbiju da pojača napore da ispuni političke i ekonomske kriterijume za članstvo u EU i da će nastaviti rad na regionalnoj saradnji i dobrosusedskim odnosima na Zapadnom Balkanu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rompej: Status Srbiji postignuće

Izvor: B92, 13.Mar.2012

Brisel -- Predsednik ES Herman Van Rompej kaže da je davanje statusa kandidata Srbiji značajno postignuće i da očekuje dalju normalizaciju odnosa Beograda i Prištine..."Očekujemo dalju normalizaciju odnosa Beograda i Prištine", rekao je Van Rompej obraćajući se poslanicima Evropskog parlamenta...

Nastavak na B92...

Rompuy očekuje daljnju normalizaciju odnosa Srbije i Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Mar.2012

Predsjednik Evropskog vijeća Herman Van Rompuy  izjavio je danas da je davanje statusa kandidata Srbiji značajno postignuće i da očekuje dalju normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. Rompuy se  obratio   poslanicima Evropskog parlamenta na početku današnjeg plenarnog zasjedanja. "Složili...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.