Izvor: RTV 5, 15.Apr.2012, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok ističe u ponoć (video)

Lider SVM Ištvan Pastor rekao je da je njegova kandidatura podržana sa 12.963 potpisa  i da računa na. podršku onih kojima je stalo do razumnog glasa.On je naglasio da je "možda jedini" kandidat koji neće uzeti dodatnih 50 miliona dinara koliko je budžetom predvidjeno za predsedničke izbore 
RIK je do sada proglasio osam predsedničkih kandidata.

Republička izborna komisija do sada je potvrdila kandidature >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << lidera Demokratske stranke Borisa Tadića,Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića, Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice i Zorana Stankovića koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije.Proglašene su i kandidature Jadranke Šešelj koju je predložila Srpska radikalna stranka, lidera Liberalno demokratske partije i Preokreta Čedomira Jovanovića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.
RIK je proglasio i kandidaturu lidera Pokreta Dveri Vladana Glišića, a čeka se odluka RIK-a o kandidaturi muftije sandžačkog Muamera Zukorlića. Podneta je i kandidatura grupe gradjana "Pokret radnika i seljaka" za Zorana Dragišića, ali je RIK zatražio da se u roku 48 sati dostavi još 1.044 pravno valjanih potpisa.
Redni broj pod kojim će biti predstavljeni predsednički kandidati
biće odredjen žrebom, 20. aprila.

Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Ivica Dačić,   Zoran Stanković

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.