Rebalans neće dobiti podršku LSV

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebalans neće dobiti podršku LSV

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Đorđe Stojšić izjavio je danas da LSV neće podržati rebalans budžeta zato što ponovo izostaju sistemske mere.

- Dok ne bude donet zakon o finasniranju Autonomne pokrajine Vojvodine  nećemo podržavati ni jedan republički budžet - rekao je Stojšić za skupštinskom govornicom.

Stojšić je rekao da masivan državni aparat, koji je visoko centralizovan, do te mere opterećuje privredu da finansijski sistem praktično >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne postoji.

- Sledeće godine ćemo imati negativnu agregatnu tražnju bez investicija i možemo da se oslonimo samo na nekakva strana ulaganja koja mogu da se dese, ali i ne moraju - rekao je Stojšić.

Prema njegovim rečima, osim javnog duga imamo problem privatnog duga, a privreda i građani neće moći da vraćaju kredite. On je rekao i da će se deficit povećavati u odnosu na bruto društveni proizvod, zato što BDP nastavlja da pada.

Govoreći o smanjenju penzija, Stojšić je rekao da se u Srbiji stvara atmosfera da su penzioneri teret društva, iako su izgradili ovu zemlju i uredno godinama uplaćivali doprinose. On je rekao i da će se smanjenjem plata smanjiti i doprinosi i porezi.

Subvencije, koje se smanjuju za vlasnike zemljišta koji imaju 20 hektara, će, kazao je, nepravedno pogoditi najviše poljoprivrednike u Vojvodini, s obzirom na veličinu poseda.

Stojšić smatra da bi povećanje rudne rente, koju ruska kompanija plaća u Srbiji manje nego u Rusiji, imalo mnogo veći efekat na budžet od planiranih ušteda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.