Ratni veterani izlaze na izbore kao GG

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratni veterani izlaze na izbore kao GG

Savez ratnih veterana kandidovaće se na predstojećim pokrajinskim i lokalnim izborima kao grupa građana, izjavio je danas predstavnik tog saveza Željko Vukelić.

"Pošto nijedna politička opcija ne želi da nam pomogne, mi ćemo se organizovati kao grupa građana i izaći ćemo na pokrajinske i na lokalne izbore", rekao je Vukelić za agenciju Beta.

Tamo gde budu učestvovali u vlasti, kako je rekao, omogućiće veteranima i njihovim porodicama da koriste određene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << beneficije, kao što su popusti na autobuski prevoz, umanjenje taksi za 50 odsto, umanjenje komunalija za 50 odsto, po ugledu na Beograd.

Vukelić je objasnio da Savez ratnih veterana ima odbore u svim gradovima i opštinama u Vojvodini i naveo da ta asocijacija u pokrajini ima oko 40.000 članova.

Prema njegovim rečima, procene su da u Srbiji ima između 500 i 700 hiljada veterana ratova iz devedesetih godina prošlog veka, od čega je u Vojvodini minimalno 200.000.

On je dodao da su sa Savezom ratnih veterana do sada razgovarali predstavnici sedam političkih partija.

Vukelić je podsetio da su veterani još 2012. godine podneli Skupštini Srbije Nacrt zakona o pravima ratnih veterana i članova njihovih porodica, ali on nikada nije bio ušao u skupštinsku proceduru.

"Niko nam od 2012. godine nije odgovorio ni na zahtev za prijem povodom razgovora o donošenju zakona, zbog čega smo veoma razočarani i revoltirani. Postoje dve mogućnosti da se izborimo za naša prava - prva je da uzmemo u ruke ono za šta smo vični, što nikome ne ide u prilog. Druga je da uzmemo olovke u ruke", poručio je Vukelić.

On je najavio da će u sredu sudovima u Novom Sadu i u Subotici predati tužbe za diskriminaciju protiv države za isplatu ratnih dnevnica svim ratnim veteranima.

Vukelić je predsednik Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, koje je član Saveza veterana Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.