Rasprava o leks specijalisu za Beograd na vodi u utorak, 7. aprila

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava o leks specijalisu za Beograd na vodi u utorak, 7. aprila

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće leks specijalis o projektu “Beograd na vodi” u utorak, 7. aprila.

To je Tanjugu rekao šef poslanika SNS Zoran Babić, a poslanici će inače sutra započeti novu sednicu kada će razmotriti predloženi zakon o inspekcijskom nadzoru.

Rasprava o leks specijalisu kojim se regilušu postupci eksproprijacije i izdavanja građevinskih dozvola neophodnih za realizaciju projekta "Beograd na vodi", uslediće u utorak, 7. aprila, naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Babić, objasnivši da je razlog pomeranja datuma rasprave obeležavanje Uskrsa po Gregorijanskom kalendaru.

Predloženi zakon pred poslanicima će "braniti", kako je sam ranije najavio, premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je u više navrata izjavio da je to jedan od najvažnijih projekata za budućnost Srbije, ne samo za Beograd, s obzirom da će "pomeriti sa mrtve tačke domaću građevinsku industriju i kompletan industrijski sektor".

Vlada Srbije je predloženi zakon uputila u skupštinsku proceduru 9. marta, a njime se određuje korisnik eksproprijacije, uređuju postupak i drugi odnosi koji nastanu u realizaciji projekta "Beograd na vodi", uređuju postupak i način izdavanja građevinske dozvole i drugih akata potrebnih u postupku izgradnje objekata...

Po tom zakonskom predlogu Republika Srbija i Grad Beograd imaju sva prava, obaveze i odgovornosti korisnika eksproprijacije predviđene zakonom kojim se uređuje eksproprijacija.

Za eksproprisanu nepokretnost vlasnik ima pravo na naknadu koja ne može biti niža od tržišne vrednosti nepokretnosti, navodi se u obrazloženju i dodaje da je vlasnik nepokretnosti dužan da se izjasni u roku od osam dana od dana dobijanja predloga za eksproprijaciju.

Prema podacima iz Prostornog plana, na površini od oko 177 hektara predviđeno je da se ostvari nešto više od 1.000.000 kvadratnih metara stambenog prostora, oko 750.000 kvadratnih metara poslovnog i komercijalnog prostora, više od 62.000 kvadrata javnih sadržaja kao što su vrtići, škole, ustanove kulture, socijalne i zdravstvene zaštite i oko 242.000 kvadrata novih zelenih površina.

Ovi kapaciteti, navodi se u obrazloženju Predloga zakona, omogućavaju da na ovom prostoru bude više od 13.000 zaposlenih i više od 17.000 stanovnika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.