Rasprava o amandmanima završena u polupraznoj sali

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava o amandmanima završena u polupraznoj sali

Skupština Srbije danas je završila raspravu o šest amandmana koji su podneti na izmene i dopune Zakona o obezbedjenju i izvršenju bez prisustva većine poslanika u skupštinskoj slai.

Tokom sednice o amandmanima koja je trajala dva sata, sala je bila gotovo prazna jer je većina poslanika otišla na svečano otvaranje "Pupinovog mosta" preko dunava koji povezuje beogradska naselja Zemun i Borču.

Poslanici Srpske napredne stranke koji su i predložili izmene zakona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istakli su da se njihovim usvajanjem sprečavaju "anomalije u tom propisu" i moguće zloupotrebe.

- Na ovaj način SNS hrabro označava mesto gde može doći do zloupotreba. Siguran sam da ćemo izmenama zakona tu oblast urediti transparentno - rekao je šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić koji je pozvao sve koji imaju saznanja o eventualnim zloupotrebama, da podnesu krivične prijave.

Nastavak sednice zakazan je za 13.30 sati, kada će poslanici glasati o ovom zakonu i o još pet finansijskih zakona koje je predložila Narodna banka Srbije.

Glasaće se o Zakonu o osiguranju, Zakonu o platnim uslugama, izmenama i dopunama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju i Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.