Rašković-Ivić: DSS uvek bila državotvorna stranka

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašković-Ivić: DSS uvek bila državotvorna stranka

Demokratska stranka Srbije (DSS) obeležila je danas 24. godišnjicu osnivanja, a predsednica Sanda Rašković Ivić poručila je da je ova stranka sve vreme bila, ostala i ostaće državotvorna i da je uverena da će DSS "rasti i cvetati".

Rašković Ivić je rekla da je DSS u 24 godine postojanja prošla vijugav i trnovit put, ali i da je važno naglasiti da je DSS za svo vreme bila, ostala i ostaće državotvorna stranka.

- Stranka koja je sledila svoje principe, kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su srpska država i narod na prvom mestu, a onda tek stranačka priča - rekla je Rašković-Ivić na svečanom koktelu u sedištu stranke.

Ona je podsetila da je DSS jedna od najstarijih stranaka u novijoj istoriji Srbije, da je imala predsednika Savezne Republike Jugoslavije, dva puta premijera, predsednika Narodne skupštine, mnoge ministre, ali da je bila i u opoziciji, pa i van parlamenta.

Pročitajte još:

DSSje na prošlim izborima ponovo osvojila parlamentarni status, podsetila je Rašković-Ivić i dodala da to otvara vrata "još žešćeg i još intenzivnijeg opozicionog delovanja".

- Mi smo opozicija ovom režimu, koji je loš za Srbiju, ali nikada nismo bili i nećemo biti opozicija državi Srbiji i srpskom narodu. DSS će se zalagati za slobodnu Srbiju, okrenutu samoj sebi, koja se oslanja na istok, ali nije ni na istoku ni na zapadu, vojno neutralnu, koja vodi računa o svim svojim građanima - rekla je Rašković-Ivić.

Ona je uverena da će njena stranka "rasti, cvetati" i da će u svom opozicionom delovanju imati sve više i više prijatelja, glasača, ljudi koji će prilaziti.

- Kao što su rekli stari Latini 'Vivat crescat floreat - neka cveta, neka raste, neka živi' -rekla je predsednica DSS, koja je tortom služila goste.

Pre rođendanskog koktela, održana je zajednička sednica Predsedništva i Izvršnog odbora stranke, zatvorena na javnost, a na samom koktelu nije bilo viđenijih članova pokreta Dveri, koalicionog partnera DSS-a.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DSS PROSLAVIO 24 ROĐENDAN SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Uvek smo bili državotvorna stranka

Izvor: Kurir, 26.Jul.2016

...Rašković Ivić je rekla da je DSS u 24 godine postojanja prošla vijugav i trnovit put, ali i da je važno naglasiti da je DSS  za svo vreme bila, ostala i ostaće državotvorna stranka.."Stranka koja je sledila svoje principe, kojoj su srpska država i narod na prvom mestu, a onda tek stranačka...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.