Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2012, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK i PIK počeli pripreme za izbore

NOVI SAD -

Raspisivanje parlamentarnih, lokalnih i pokrajinskih izbora u Srbiji najavljeno je za 13. mart. Među najuposlenijima tokom čitavog izbornog procesa biće članovi republičke i pokrajinske izborne komisije. Četvorogodišnji predah od poslednjeg glasanja kako su rekli za Radio-televiziju Vojvodine, neće im biti problem da za ovogodišnje izbore budu potpuno spremni.

Za predstojeće izbore užurbano se radi u komisijama. Ovih dana u republičkoj komisiji nabavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se glasačke kutije, UV lampe i sprejevi. Devetnaest članova Republičke izborne komisije (RIK), neki novi a i oni stari, iako su se odmarali skoro četiri godine od izbornih zadataka, sada su spremni, kaže za RTV Predrag Grgić, predsednik RIK-a.

I u pokrajini se užurbano radi. Što se tiče novina u odnosu na prethodne izbore komisija je ovoga puta uskladila poslovnik sa statutom Vojvodine i propisima koji se odnose na upotrebu jezika i pisama nacionalnih zajednica.

Novinu predstavlja i saradnja sa domaćim i stranim organizacijama.

Ovih dana članovi Pokrajinske izborne komisije (PIK) rade na tehničkim pojedinostima, kako bi izbore dočekali što spremnije.

Kako za RTV kaže predsednik PIK-a Darko Rudić pripreme i novine trebalo bi da doprinesu efikasnijem radu u izbornom danu.

Za manje od 10 dana, kako je i najavila predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović biće raspisani republički i lokalni izbori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.