Putin i Hu Đintao protiv širenja konfrontacije sa Iranom

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2012, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Hu Đintao protiv širenja konfrontacije sa Iranom

06.06.2012. -

Rusija i Kina se protive upotrebe sile i pretnji protiv Irana. One se zalažu za intenziviranje pregovora po pitanjima vezanim za iranski nuklearni program i sprečavanje širenja konfrontacije sa Iranom. Ovo se navodi u zajedničkom saopštenju dva lidera, Vladimira Putina i Hu Đintaa, na kraju državne posete ruskog predsednika Kini.

Konfrontacija "bi imala ozbiljne negativne posledice ne samo za region, već i za međunarodnu zajednicu u cjelini, posebno gledano u opštoj slici nestabilnosti u Avganistanu, Bliskom Istoku i Severnoj Africi", upozorili su lideri Rusije i Kine.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savez Moskve i Pekinga

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2012

06.06.2012. - Moskva i Peking pred licem spoljnih pretnji..Spoljnopolitička aktivnost Kremlja za mesec dana proteklih od inauguracije Vladimira Putina neviđena je. Samit ODKB i neformalni sastanak lidera ZND, radne posete Belorusiji, Francuskoj, Nemačkoj i Uzbekistanu, samit Rusija-EU – ovaj...

Nastavak na Vostok.rs...

Rusija i Kina protiv intervencije u sirijskom konfliktu

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2012

06.06.2012. -..Vladimir Putin i Hu Đintao se protive spoljnoj vojnoj intervenciji u Siriji i uticanju na volju naroda da promene režim u ovoj zemlji. Ovo je navedeno u zajedničkoj izjavi lidera Rusije i Kine na kraju državne posete ruskog predsednika Kini. U dokumentu se ističe da je dalji razvoj...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.