Pupovac razgovarao sa Kitarović o politici, ali ne i ćirilici

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac razgovarao sa Kitarović o politici, ali ne i ćirilici

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović razgovarala je danas sa potpredsednikom Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskoj (SDSS) Miloradom Pupovcem o ekonomskim problemi, političkoj stabilnosti i toleranciji, ali ne i o problemu ćirilice u Vukovaru, javila je večeras hrvatska agencija Hina.

Pupovac je istakao da je zajednički stav da treba razgovarati i pokazati odgovornost za zadržavanje atmosfere tolerancije u društvu.

"Razgovor je bio posvećen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekonomskim brigama Hrvatske, političkoj stabilnosti i toleranciji te pitanju manjina i saradnji sa zemljama u susedstvu", rekao je Pupovac novinarima na Pantovčaku nakon sastanka s Grabar Kitarović na koji je došao s predsednikom stranke Vojislavom Stanimirovićem, javlja Hina.

"Došli smo kako bismo započeli dijalog s predsednicom, stvorili pretpostavke za saradnju, svojim primerom pokazali da i kada postoji razlog za polemične tonove i različite stavove odgovornost za izgradnju dijaloga i stvaranje pretpostavki za međusobnu saradnju vrlo ozbiljno razumemo. Naišli smo na takav stav predsednice", rekao je Pupovac.

O problemu ćirilice u Vukovaru nisu razgovarali, napominje hrvatska novinska agencija.

"Razgovarali smo o neophodnosti da se sačuva atmosfera tolerancije, uzajamno poštovanje kao pretpostavka za realizaciju ostvarivanja manjinskih prava u skladu sa zakonom i nismo se doticali ni jedne teme posebno", rekao je on.

Saglasili su se, dodao je Pupovac, da treba sačuvati toleranciju, pozitivnu atmosferu koja je zemlju izdvojila u odnosu na druge i uvela je u političko građanstvo EU.

Sa predsednicom Grabar Kitarović i drugim institucijama treba raditi kako ne bi dolazilo do narušavanja pozitivne atmosfere i tolerancije, kako političke, tako i etničke, podvukao je Pupovac.

Predsednica države će i sutra nastaviti razgovore s čelnicima parlamentarnih političkih stranka o stanju u zemlji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.