Prošetali smo sa Vučićem i Cerarom promenadom (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Okt.2016, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prošetali smo sa Vučićem i Cerarom promenadom (FOTO) (VIDEO)

Slovenački premijer Miro Cerar je danas u Beogradu, gde je nako tet-a-tet susreta dvojice premijera, bilateralnih sastanaka ministara, a zatim i zajedničkih sednica vlada Srbije i Slovenije, usledila i šetnja promenadom.



Da sačuvamo zemlju od spoljnih problema: Vučić uoči Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

Predsednik Vlade Slovenije Miro Cerar pohvalio je ekonomske rezultate koje postiže Vlada Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje dve zemlje.

Cerar je na poslovnom forumu Srbija - Slovenija rekao da on i Vučić pokušavaju sve da urade za napredak svoje zemlje i naroda, kao i da razumeju da su promene tako brze u društvu i da moraju ići u korak sa vremenom.

– Zasedanje dve vlade potvrđuje dobre prijateljske odnose dve zemlje – naglasio je Cerar ističući da vlade Srbije i Slovenije u svim oblastima traže mogućnosti za partnerstvo.

Vučić je kazao da bi dve zemlje mogle da sarađuju na vojno-ekonomskom planu u oblasti turizma i agrokompleksa.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC / b

– Pozvao bih investitore da pogledaju naše banje. Tu nam je potrebna vaša pomoć i znanje – rekao je Vučić.

On je dodao da će do kraja godine stopa rasta u Srbiji biti 2,7 odsto, dok će u 2017. godini dostići tri odsto.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC / b

Miro Cerar je rekao da ga raduje što firme iz Slovenije dobro posluju u Srbiji, ali i to što srpski investitori dolaze u Sloveniju.

– Raduje me da slovenačke firme dobro rade u Srbiji i da zapošljavaju 25.000 ljudi, kao i da investitori iz Srbije dolaze u Sloveniju – rekao je Cerar i dodao da dve zemlje mogu zajedno da istupaju na treća tržišta.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.