Promocija knjige Faktor Čerčil Vučić: Iz ove knjige mnogo sam naučio o životu i donošenju političkih odluka

Izvor: Blic, 28.Jul.2016, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija knjige "Faktor Čerčil" Vučić: Iz ove knjige mnogo sam naučio o životu i donošenju političkih odluka

Knjiga šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona “Faktor Čerčil”, promovisana je večeras u svečanoj sali Skupštine grada Beograda, a na promociji je prisustvovao i govorio predsednik tehničke vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Džonsonova analiza političkog puta nekadašnjeg premijera Velike Britanije i ključnih odluka u njegovoj dugoj karijeri, izazvala je veliku pažnju iako je Čerčil bila tema mnogim autorima.

- Veoma je teško smestiti ovo štivo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neki žanr. Autor se posvetio surovo objektivnoj analizi ličnosti jedinog demokratskog premijera u vreme kada je to bio Čerčil - obratio se okupljenima Zoran Dragišić, profesor Fakulteta bezbednosti.

Ipak, sa političkim opredeljenjem koje se pripisuje Čerčilu, ali i objektivnosti autora nije se složio manadatar vlade Aleksandar Vučić.

- Pričitao sam knjigu i na srpskom i engleskom, pošto sam čuo pritužbe na prevod i na izdavača, a kod nas će uvek neko da se žali. Ja većih razlika ne vidim. Ipak, sa nečim se ne slažem - kažu Čerčil je bio liberal, levičar. Njegova ključna ideologija je bila napredak i boljitak Velike Britanije, a u skladu sa tim menjao je svoje stavove i mišljnja. Bojim se da je manipulativnost Čerčila ostavila traga i na Džonsonovu objektivnost – rekao je Vučić, istakavši veliku hrabrost Čerčila, koji se suprostavio i “Dejli mejliju” i “Tajmsu”, kada su mu govorili da se preda u Hitlerove ruke.

Lider SNS-a ukazao je i da se Čerčil vodio svojim instiktom i da je oduvek bio fasciniran njegovom strašću u odbrani sopstvenih odluka.

- Umeo je da podiđe Amerikancima, čak je i nacrtao zajedničku valutu SAD-a i Velike Britanije. Iz ove knjige mnogo sam naučio o životu i donošenju političkih odluka - dodao je Vučić

Na vezu Amerike i Velike Britanije preko Čerčila ukazao je i ekspert za međunarodne odnose Lari Grosman, ali sam autor Džonson.

Mandataru Vlade su se na promociji pridružili i ministri Aleksandar Vulin, Nikola Selaković, Ivica Dačić i Aleksandar Antić, kao i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i gradski menadžer Goran Vesić.

Nema vlade dok su kukasti krstovi usred Evrope

Katastrofalnog stanja u lokalnoj samupravi, sastanka sa MMF-a, mandatar Vučić samo se dotakao u obraćanju novinarima posle preomocije, jer, kako kaže, Srbiji tek sada predstoji težak put, ali ne brine za srpsku ekonomiju uprkos problemima.

- Neko mora da kaže našem narodu istinu u lice. Da je kultura zapostavljena u našoj zemlji i mora da se poveća budžet - to su priče za malu decu. Srbija je jedna od retkih zemalja sa punom stabilnošću i sigurnošću. Naravno da narod živi loše, ali ako imamo mir i stabilnos i rast BDP-a živećemo sve bolje i bolje - kaže Vučić.

Prema njegovim rečima on je opterećen time da da kao Srbija moramo da brinemo i o Srbima od Trebinja do Vukovara i zato bira reči o komentarisanju o ukidanju presude Branimiru Glavašu.

- Zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo, poražavajuće presude i kukasti krstovi koji se javljaju danas u sred Evrope, sada su objektivno važnija pitanja od formiranja Vlade – rekao je Vučić, aludirajući na ukidanje presude Glavašu.

Predsednik tehničke vlade, samo je dodao da će sa nekim od starih ministra nastaviti reforme, dok neki neće biti u tome. Vučić je i najavio da se sutra sastaje sa Miloradom Popovcem, predstavnikom sprske manjine u Hrvatskoj i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

-Iznenađenja u novoj vladi mislim da nisu pitanje neogo može li ona da nastavi put i uspeh koji je napravila - zaključuje Vučić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Kukasti krstovi usred Evrope važnije su pitanje od formiranja vlade

Izvor: Blic, 28.Jul.2016

Knjiga šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona "Faktor Čerčil", promovisana je večeras u svečanoj sali Skupštine grada Beograda, a na promociji je govorio predsednik tehničke vlade Srbije Aleksandar Vučić...Džonsonova analiza političkog puta nekadašnjeg premijera Velike Britanije i ključnih...

Nastavak na Blic...

Promocija knjige "Faktor Čerčil"

Izvor: NaDlanu.com, 28.Jul.2016

U svečanoj sali Skupštine grada Beograda, večeras je predstavljena knjiga šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona "Faktor Čerčil"

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.