Premijer traži rad i odgovornost

Izvor: Akter, 27.Apr.2015, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer traži rad i odgovornost

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je u ponedeljak, povodom godinu rada dana Vlade, da će svako ko želi da ostane u njoj morati da bude u "neprestanoj akciji

 "Odgovornost i rad su ključne reči za sve ministre u Vladi. Naš posao je neprestana akcija", kazao je Vučić na svečanoj sednici Vlade koja se održala na kopu Tamnava.

On je poručio da Vlada nema prava na neprestane žalopojke i izgovore, već da radom treba da ide ka cilju i boljitku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
"Osudjeni smo na najteže stvari i u spoljnoj politici i u elementarnim nepogodama, ali smo osudjeni i da uspemo", kazao je Vučić.

Prema rečima premijera aktuelna Vlada održala je 116 sednica tokom godinu dana rada.

Uspeli smo da smanjimo nezaposlenost, ali nismo još zadovoljni, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je u protekle dve i po godine otvoreno 192.927 radnih mesta.

Mnogi ljudi i dalje ne osećaju jasne efekte mera fiskalne konsolidacije, ali nas te poteškoće neće odvratiti od nastavka reformi i sasvim ćemo sigurno obezbediti bolju budućnost za sve ljude u Srbiji, rekao je Vučić na sednici povodom godinu dana ove Vlade Srbije, koja je održana na površinskom kopu Tamnava - zapadno polje kod Lazarevca.

Vučić je ocenio da investicije i otvaranje radnih mesta moraju još bolje da se sprovode i da je za Srbiju problem sve dok neko ko želi da radi ne može da pronađe posao ili da pokrene sopstveni biznis.

Budžetski deficit Srbije do kraja aprila će iznositi od 30 do 31 milijardu dinara, rekao je Vučić iznoseći rezultate svoje vlade i naveo da je sporazumom sa Međunarodnim monetarnim fondom bilo planirano da taj deficit iznosi 72 milijarde dinara.

Na sednici Vlade Srbije, Vučić je rekao da Srbija ima dobru naplatu poreza na dodatu vrednost u prva tri meseca ove godine i da očekuje da se taj dobar rezultat nastavi i u aprilu.

Ove godine smo doneli 193 zakona, a verujem da revidirani zakoni o privatizaciji i stečaju mogu da pomognu bar nekim od kompanija, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je Srbija povećala proizvodnju u smederevskoj Železari i sačuvala pet hiljada radnih mesta u tom preduzeću i istakao da najkasnije 1. avgusta očekuje da druga visoka peć bude pokrenuta u Železari Smederevo.

Najavljujući da će do kraja godine početi izgradnja pruge Beograd - Budimpešta, Vučić je rekao da je Vlada privukla četiri milijarde evra investicija u narednih pet godina počevši od projekta Beograda na vodi do izgradnje te pruge.

Udvostručićemo kapacitet na aerodromu sa 10 miliona putnika godišnje, naveo je Vučić i ocenio da oživljavanje industrije nije dovoljno i da Vlada mora da uradi više za srpsko selo.

Vučić je kao uspeh svoje vlade pomenuo i rešene problema Jata i poslovanje aviokompanije Er Srbija.

Bez "neću", "ne znam" i "ne mogu"

Ko hoće da ostane u ovoj vladi mora bez prestanka da bude u akciji, odgovornost i rad su naše ključne reči, rekao je Vučić i poručio svojim ministrima da od njih ne želi da čuje reči:"neću", "ne znam" i "ne mogu".

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.