Predstavljanje akcionih planova u Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2015, 02:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljanje akcionih planova u Briselu

Ministar pravde u Vladi Srbije Nikola Selaković, šefica srpskog tima za pregovore o proširenju Tanja Mišćević i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić doputovaće danas u Brisel kako bi predstavnicima zemalja članica razgovarali o pregovaračkim poglavljima 23 i 24, koja se odnose na pravosuđe i policiju.

"Mi ćemo u neformalnom razgovoru predstaviti ambasadorima zemalja članica akcione planove i, što je još važnije, odgovarati na njihova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pitanja", rekao je za Tanjug Čedomir Backović, pomoćnik ministra pravde i šef radne grupe za pregovore o poglavlju 23.

Nakon što Evropska komisija, koja je u načelu već odobrila planove za ova dva važna poglavlja, zvanično preporuči da se ona otvore, tu preporuku će usvojiti zemlje članice, najpre na ambasadorskom nivou, a zatim u okviru Saveta EU.

Procenjuje se da bi do otvaranja poglavlja 32 i 35, koja se odnose na finansijsku kontrolu i proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine trebalo da dođe pre kraja ove godine, a poglavlja 23 i 24 na proleće 2016.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danas predstavljanje akcionih planova u Briselu

Izvor: Blic, 09.Okt.2015

Šefica srpskog tima za pregovore o proširenju Tanja Miščević, pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić doputovaće danas u Brisel kako bi predstavnicima zemalja članica razgovarali o pregovaračkim poglavljima 23 i 24,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.