Predsednički izbori u interesu građana i države?

Izvor: BKTV News, 17.Mar.2012, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednički izbori u interesu građana i države?

'Odluka će biti doneta blagovremeno. Najvažnije je da ona bude u skladu sa interesima svih građana Srbije', ocenio je Potpredsednik DS Dušan Petrović u intervjuu 'Novostima', povodom pritisaka pojedinih stranačkih lidera (Ivice Dačića i Mlađana Dinkića) da se odmah preseče.
I dodao da je manje važno šta stranački lideri poručuju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sada kada se zahuktava kampanja.
'Prirodno je da svako javno iznosi svoj stav. Ponavljam, predsednik Tadić rukovodiće se isključivo najboljim interesima zemlje i građana. Nemamo mi nikakvu političku kalkulaciju kada je u pitanju raspisivanje predsedničkih izbora', kaže Petrović.
Drugi potpredsednik DS, Dragan Šutanovac izjavio je da će odluku o tome da li će zajedno sa parlamentarnim i lokalnim ovog proleća biti održani i predsedničkim izbori doneti sam predsednik Republike Boris Tadić i ta odluka će biti u interesu države.
'Odluku o tome da li ćemo ovog proleća imati i predsedničke izbore donosi isključivo predsednik Republike Boris Tadić. A, da bi i ti izbori sada bili raspisani, on bi trebalo da podnese ostavku.
Siguran sam da će, ceneći rizike u kojima se zemlja nalazi, predsednik doneti pravu odluku, pre svega u odnosu na interese države', rekao je Šutanovac u intervjuu za današnje izdanje lista 'Danas'.
Predesednica skupštine i funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović smatra da će ako budu vanredni predsednički izbori biti 'u vremenu u kom građani očekuju'.
Izvor: Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.