Predato 12 kandidatura za predsednika

Izvor: Glas javnosti, 16.Apr.2012, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predato 12 kandidatura za predsednika

BEOGRAD - U ponoć je istekao rok do kada su predsednički kandidati mogli da predaju kandidaturu podržanu sa najmanje 10.000 potpisa građana.

Do sada je Republička izborna komisija potvrdila učešće 11 kandidata na predsedničkim izborima 6. maja. Ostaje još da se RIK izjasni o kandidaturi Danice Grujičić, koju je kandidovao Socijaldemokratski >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << savez.

RIK je sinoć proglasio i muftiju Muamera Zukorlića za predsedničkog kandidata, kao Zorana Dragišića, lidera Pokreta radnika i seljaka, a potvrđena je i kandidatura predsednika SVM Ištvana Pastora.

Koalicija SPS-PUPS-JS prva je, 7. aprila, predala RIK-u potpise za kandidaturu Ivice Dačića za predsedničke izbore, a istoga dana i koalicija "Izbor za bolji život", koja je predložila lidera Demokratske stranke Borisa Tadića.

Kandidat Ujedinjenih regiona Srbije na predsedničkim izborima biće Zoran Stanković, aktuelni ministar zdravlja, a Demokratske stanke Srbije njen lider Vojislav Koštunica.

Predstavnici Srpske radikalne stranke predali su potpise podrške za kandidaturu Jadranke Šešelj, koja je zasad jedina žena među kandidatima, a potom i predstavnici koalicije "Preokret" za kandidaturu lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Kandidaturu Tomislava Nikolića za predsedničke izbore predali su predstavnici "Pokrenimo Srbiju", koalicije stranaka okupljenih oko SNS. Potvrđena je i kandidatura Vladana Glišića iz "Dveri".

Prema Rokovniku za sprovođenje predsedničkih izbora, 20. aprila će biti održan žreb, koji će odrediti raspored kandidata na izbornom listiću.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.