Potpisan protokol o vraćanju kulturnog blaga

Izvor: Politika, 23.Mar.2012, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan protokol o vraćanju kulturnog blaga

ZAGREB – Ministri kulture Hrvatske i Srbije Andrea Zlatar Violić i Predrag Marković potpisali su u Zagrebu Protokol o vraćanju kulturnih dobara iz Srbije u Hrvatsku.

Protkol je potpisan u prostorijama Hrvatskog državnog arhiva.

Tim povodom ministre će u podne primiti predsednik Hrvatske Ivo Jospović, a na prijemu je prevođeno zajedničko obraćanje novinarima.

„Potpisivanjem Protokola o vraćanju kulturnih dobara iz Srbije u Hrvatsku dovršava se dugogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rad na povratu kulturnih dobara otuđenih u vreme Domovinskog rata, a ujedno se zaključuje i jedno od otvorenih pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije”, saopštila je juče informativna služba hrvatskog predsednika Ive Josipovića.

Na prijemu u kabinetu predsednika Hrvatske biće i predsednice međudržavne Komisije za vraćanje kulturnih dobara Branka Šulc i Dušica Zivković, kao i članovi Komisije i bivši ministri kulture Hrvatske koji su u vreme svojih mandata počeli rad na povratku i očuvanju kulturnih dobara.

Beta

objavljeno: 23/03/2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.