Poštanski kod Srpske uvod u otcepljenje?

Izvor: Glas javnosti, 15.Feb.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poštanski kod Srpske uvod u otcepljenje?

SARAJEVO - Svetska poštanska unija (UPU) od 1. januara 2011.  dodelila je međunarodni kod (IMPC) Poštama Srpske.

Izvor sarajevskog Oslobođenja tvrdi da ovo što je RS dobila kod je izuzetno krupna stvar, a može biti i podloga za mnogo veće promene.

"UPU je u maju 2000. IMPC kod dodelio direktno Kosovu, dakle u periodu kada je Kosovo bilo u sastavu Srbije. Ne bi ovo što se desilo sa RS bilo čudno da princip UPU-a nije jedan kod - jedna država. I tako je u svim slučajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zemalja članica, a ima ih 192, uključujući i BiH. Jedino je presedan, odnosno promišljeni i unapred planirani ustupak učinjen u slučaju Kosovo i sada RS. I to što su ga dodelili Kosovu nije bilo nikakva slučajnost, već podloga za otcepljenje", tvrdi sagovornik lista.

IMPC kod je pošta u koju dolazi sva pošta iz bilo koje zemlje. Može biti samo jedna kancelarija zbog obračuna. Ova kancelarija ima i BH Pošta koju je dobila prijemom u UPU još 1993, kada su se druga dva operatera izjasnila da pripadaju Hrvatskoj i Srbiji.

Sa srecom! Daj Boze da se ta nezavisnost ubrzo i dogodi, pa da "voda krene i na nasu vodenicu".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.