Poslanici o garancijama za zaduživanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2012, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o garancijama za zaduživanje

BEOGRAD -

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas aktuelnu sednicu, a u toku dana trebalo bi da razmotre sve amandmane na set zakona, a potom i da se izjasne o svim tačkama druge vanredne sednice u ovoj godini.

Poslanici treba da razmotre oko 60 amandmana, a potom da se izjasne o svim tačkama, među kojima je davanje garancija za zaduživanje u korist "Galenike", "Jat ervejza", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EPS-a, Građevinske direkcije Srbije i u korist grada Beograda.

Poslanici drugu vanrednu sednicu u ovoj godini moraju da završe danas, budući da sutra, 1. marta, počinje redovno prolećno zasedanje parlamenta.

Tekuća sednica je počela u ponedeljak, 27. februara, posle tronedeljne pauze, a pošto su poslanici SPO odlučili da se vrate u skupštinsku salu.

Među predloženim ratifikacijama sporazuma i ugovorima, o kojima će se poslanici izjašnjavati su i Ugovor o zajmu Srbije za kredit za povlašćenog kupca za prvu fazu paket projekta "Kostolac-v power plant projects" kod Kineske "Export-Import banke" i Sporazum o zajmu Srbije kod vlade Azerbejdžana za finansiranje izgradnje deonica Ljig-Boljkovci, Boljkovci-Takovo i Takovo-Preljina autoputa E-763 u Srbiji.

Tu je i davanje garancije Srbije u korist "Hipo Alpe-Adrija banke Beograd" i "Sosijete ženeral banke Srbija" za izmirivanje obaveza Građevinske direkcije Srbije, po osnovu ugovora o kreditu za izgradnju stambeno-poslovnih objekata na lokaciji kasarne "Stepa Stepanović" u Beogradu.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o potvrđivanju sporazuma između vlada Srbije i Ruske Federacije o saradnji u oblasti pomorskog saobraćaja, kao i između Srbije i Evropske unije o uspostavljanju okvira za učešće Srbije u operacijama EU za upravljanje krizama sa izjavama Srbije i država članica EU o odricanju od tužbi.

Juče su poslanici završili načelni pretres 13 zakonskih predloga koji se odnose na davanje garancija za zaduživanje nekoliko javnih preduzeća i institucija, kao i 14 predloga zakona o ratifikaciji raznih međudržavnih sporazuma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.