Porodice žrtava obeležile 13 godina napada NATO-a na RTS

Izvor: NaDlanu.com, 23.Apr.2012, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice žrtava obeležile 13 godina napada NATO-a na RTS

Porodice žrtava u NATO bombardovanju Radio-televizije Srbije obeležile su u ponedeljak rano ujutro, u dva sata i šest minuta, kod spomenika "Zašto" u Tašmajdanskom parku 13 godina od pogibije 16 radnika televizije.

BEOGRAD, 23. aprila 2012. (Beta) - U noći izmedju 22. i 23. aprila 1999. godine direktno je pogodjen deo zgrade RTS-a u Aberdarevoj ulici.Porodice poginulih podigle su u blizini zgrade RTS-a spomenik "Zašto", tražeći odgovor na pitanje zašto su zaposleni morali da ostanu u zgradi u Aberdarevoj ulici za vreme vazdušne opasnosti od napada avijacije NATO-a.Bivši generalni direktor RTS-a Dragan Milanović osuđen je na deset godina zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti, odnosno nepoštovanja odluke nadležnih saveznih vlasti o izmeštanju ljudstva i tehnike državne televizije na alternativne lokacije.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

13 godina od bombardovanja RTS-a

Izvor: Radio Centar 987, 23.Apr.2012

Beograd -- Okupljanjem porodica, kolega i prijatelja poginulih ispred spomenika Zasto? u Tasmajdanskom parku obelezava se 13 godina od bombardovanja zgrade RTS-a.U Nato bombardovanju zgrade RTS 23. ap..

Nastavak na Radio Centar 987...

RTV pobednik turnira "Igrajmo za 16"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2012

BEOGRAD -..Ekipa Radio – televizije Vojvodine pobednik je XIII Memorijalnog turnira RTS-a u malom fudbalu "Igrajmo za šesnaest". U finalu u SC "Voždovac", pred oko hiljadu gledalaca, naši fudbaleri su u nedelju ubedljivo savladali tim Košutnjak RTS-a (6:2)...Veliki prelazni pehar pobedničkoj ekipi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.