Popović: Primena SSP je štetna!

Izvor: Kurir, 28.Apr.2012, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Primena SSP je štetna!

Potpredsednik DSS Nenad Popović tvrdi da je Srbija za prethodne tri i po godine godine izgubila skoro 600 miliona evra direktnih prihoda od nižih carina

BEOGRAD - Loš sporazum.

Potpredsednik DSS Nenad Popović poručio je u Beogradu da zbog primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kojim su ukinute carine na uvoz dela proizvoda iz EU, država Srbija i domaći proizvođači trpe veliku štetu.

- Zbog primene >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << SSP Srbija je za prethodne tri i po godine godine izgubila skoro 600 miliona evra direktnih prihoda od nižih carina - rekao je Popović. On je naglasio da je indirektna šteta za našu privredu mnogo veća.

- To je gubitak radnih mesta i zatvaranje velikog broja domaćih preduzeća, koja su izložena neravnopravnoj tržišnoj utakmici s mnogo jačim kompanijama u EU - istakao je Popović. On je ocenio da je najteže poljoprivrednim proizvođačima „jer naš seljak ne može da se takmiči sa seljakom iz EU, koji ima deset puta veće subvencije“. Popović je upozorio da će posebno biti teško od januara 2014. godine, kad se očekuje skoro potpuna liberalizacija tržišta Srbije za uvoz proizvoda iz EU.

- Neophodno je da Srbija bude politički neutralna, odnosno da ne bude članica EU, kako bismo sačuvali posao za domaće proizvođače - rekao je Popović.

(N. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.