Pet ponuđača za Aerodrom Nikola Tesla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2017, 04:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet ponuđača za Aerodrom "Nikola Tesla"

U trku za koncesiono upravljanje beogradskim Aerodromom "Nikola Tesla"" ušla su četiri konzorcijuma i jedna kompanija, koji će morati da dostave obavezujuće ponude, piše "Politika".

Reč je o švajcarsko-francuskom konzorcijumu ("Merdijam istern Jurop investments", Aerodrom iz Ciriha i "Efaž"), indijsko-grčkom konzorcijumu ("GMR infrastraktr limitid" i "Terna"), francuskoj kompaniji "Vinsi erports", južnokorejsko-tursko-kiparskom konzorcijumu ("Incion internešenel erport >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korporejšn", "Jitirimlari ve isletme" i "VTB kapital infrastraktr") i kineskom konzorcijumu ("Hejna er trevl servis", "HNA" i "Čajna nešenel aero tehnolodži").

Ako se pogleda njihov portfolio stiče se utisak da će se za beogradski aerodrom boriti zaista ozbiljne kompanije koje imaju iskustvo u avio-biznisu, navodi beogradski list.

Na pretkvalifikacioni konkurs za Aerodrom "Nikola Tesla" javilo se 27 zainteresovanih kompanija, a od danas počinje prava trka za izbor koncesionara od kada bi trebalo da počnu da stižu obavezujuće ponude.

Objavljivanjem imena onih koji su prošli kvalifikacije počinje druga faza postupka koja će trajati dva i po meseca odnosno 75 kalendarskih dana.

To znači da bi početkom septembra trebalo da bude poznato kome će država poveriti aerodrom na upravljanje u narednih 25 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pet ponuđača za koncesiju za beogradski aerodrom

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jun.2017

Neobavezujuće ponude za koncesiono upravljanje beogradskim Aerodromom "Nikola Tesla" dostavila su četiri konzorcijuma i jedna kompanija, koji su ispunili uslove za drugi fazu postupka u kojoj se dostavljaju obavezujuće ponude, objavljeno je na sajtu Aerodroma...Ponude su dali švajcarsko-francuski...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.