Politika: Novi proces Oliveru Ivanoviću počinje 24. marta

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Mar.2017, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika: Novi proces Oliveru Ivanoviću počinje 24. marta

Ponovljeni sudski proces protiv lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, koji je optužen za ratne zločine na Kosovu 1999. godine, počeće u petak, 24. marta, u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, navodi "Politika" u izdanju od utorka.

Prema rečima advokata Ivanovićeve odbrane Ljubomira Pantovića, na pripremnom ročištu pred međunarodnim sudskim većem kojem predsedava Roksana Komša, uvodno izlaganje izneće tužilac Romulo Mateuš i članovi odbrane lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << GI SDP, bez saslušavanje svedoka i izvođenja novih dokaza.

"Tužilac je odlučio da ponovo sasluša 18 svedoka koji su iskaze dali i u prvostepenom postupku. Očekivali smo da tužilaštvo predloži mnogo manji broj svedoka, imajući u vidu da je samo jedan svedok teretio Ivanovića, iako je i njegov iskaz pod sumnjom i nema kredibilitet", kazao je Pantović za "Politiku".

Sud u Kosovskoj Mitrovici odredio je ranije kućni pritvor Oliveru Ivanoviću, pošto mu je prethodno ukinuta presuda za ratne zločine iz 1999. godine, a suđenje vraćeno na početak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naslovna strana za utorak, 21. mart 2017.

Izvor: Beta, 21.Mar.2017

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od utorka, 21. marta pišu o kampanji za predsedničke izbore u Srbiji, ponavljanju sudskog procesa protiv Olivera Ivanovića u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, kao i o eventualnom puštanju iz Haškog tribunala bivšeg vojnog lidera bosanskih Srba Ratka...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.