Izvor: S media, 18.Sep.2012, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politička kupoprodaja: Bogićević potvrdio da je kupio akcije "Politike"

RTS nezvanično saznaje da je državnim organima vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević priznao da je kupio udeo u "Politici". Pre dva meseca, međutim, demantovao je da ima bilo kakve veze sa kupovinom tog lista.

"Mislim da neko namerno zamenjuje teze i skreće pažnje sa neke priče na ovu priču, nekome odogovara da ja budem eksponiran umesto nekog drugog. U krajnjoj liniji mene vezuju za da sam ja finansijer DS-a što nije istina a isto tako vezuju me da mi je DS mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pomogla što takođe nije istina", rekao je tada vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević.

Vicepremijer Aleksandar Vučić rekao je da je "Politiku", kao uslugu Demokratskoj stranci, kupio vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević. Vučić je još rekao da je Bogićević na to prinuđen i da je, osim udela u Politici, kupio i potraživanja Večernjih Novosti i novosadskog Dnevnika.

Ko je i na koji način prinudio Bogićevića potpredsednik Vlade ne otkriva: "To pitajte njega. Ako mislite da je on bio strašno zainteresovan za novosadski "Dnevnik", pošto mu je od neprocenjivog značaja kako će o njemu da izveštava visokotiražni visoki dnevnik, oprostite, ja mislim da to nije tačno", rekao je danas Vučić.

U Demokratskoj stranci kažu da iza onoga što govori Vučić stoji pokušaj kriminalizacije DS-a koji, navode, neće uspeti.

"Treba taj mač pravde da krene u svim pravcima a ne samo prema DS-u, ko god je odgovoran treba da odgovara pred zakonom to je pitanje za tužilaštvo , ne znam zašto se od toga pravi politička priča", kaže Borislav Stefanović iz DS-a.

(RTS)

Foto: Print screen RTS

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.