Pojavio se falsifikat leka Analgin

Izvor: NaDlanu.com, 28.Jan.2012, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojavio se falsifikat leka Analgin

BEOGRAD, 28. januara 2012. (Beta) - Na tržištu u Srbiji u slobodnoj prodaji se pojavio falsifikovani lek "Analginum", koji nema dozvolu za promet ni sertifikat o ispravnosti, saopšteno je u subotu iz kompanije "Alkaloid".

BEOGRAD, 28. januara 2012. (Beta) - Na tržištu u Srbiji u slobodnoj prodaji se pojavio falsifikovani lek "Analginum", koji nema dozvolu za promet ni sertifikat o ispravnosti, saopšteno je u subotu iz kompanije "Alkaloid".Kako je navedeno, lek Analginum proizvodjača >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << "Replek Farm" falsifikat je imena leka Analgin i nije legalan na tržištu Srbije, jer nema dozvolu za stavljanje leka u promet, kao ni sertifikat o ispravnosti koje izdaje Agencija za lekove i medicinska sredstva.Potrošači lek mogu prepoznati po tome što se prodaje bez kutije i uputstva za upotrebu, a s obzirom na to da je lek Analginum nepoznatog porekla, njegova upotreba može biti opasna po zdravlje korisnika, ističu u "Alkaloidu".U saopštenju se dodaje da pojava tog leka unosi pometnju kod pacijenata, budući da svojim nazivom podseća na lek Analgin prozvodjača "Alkaloid" a.d. iz Skopja, koji je registrovan i dugi niz godina prisutan na srpskom tržištu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.