Podrška SAD reformama i evropskom putu

Izvor: Akter, 06.Feb.2016, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška SAD reformama i evropskom putu

Skot je istakao da će učiniti sve, da dovođenjem novih američkih investitora i podrškom borbi protiv korupcije, pomogne da Srbija ostvaruje ekonomski rast

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je razgovarao sa novim ambasadorom SAD Kajlom Skotom koji je rekao da Amerika Srbiju doživljava kao stub stabilnosti u regionu i pruža punu podršku njenom reformskom procesu i putu evrointegracija.

Vučić je istakao posvećenost i spremnost Srbije da ostvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << svoj spoljnopolitički cilj - članstvo u Evropskoj uniji i da kroz dijalog radi na očuvanju regionalne stabilnosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Skot je istakao da se Srbija danas u Americi doživljava kao stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i da je došao sa ovlašćenjem predsednika SAD da Vladi Srbije pruži punu podršku i pomoć u reformskom procesu i na putu evrointegracija, navodi se u saopštenju.

Skot je istakao da će tokom rada u Beogradu učiniti sve da, dovođenjem novih američkih investitora i podrškom borbi protiv korupcije, pomogne da Srbija ostvaruje ekonomski rast, što će značiti i nova radna mesta za mlade i obrazovane ljude u Srbiji.

Ambasador je pohvalio i humani pristup naše zemlje tokom migrantske krize.

Premijer Vučić poželeo je ambasadoru Skotu dobrodošlicu i rekao da će mu Vlada Srbije biti pouzdan partner da tokom diplomatskog mandata postigne uspeh u daljem unapređenju odnosa i saradnje dveju zemalja.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.