Počinje manifestacija Maj-mesec matematike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje manifestacija "Maj-mesec matematike"

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić otvoriće danas, 5. maja, u 19 sati, nacionalnu manifestaciju "Maj mesec matematike", koja će trajati do 5. juna pod sloganom "Ritam matematike" (M3).

Četvrti M3 se prostire na najviše lokacija do sada - popularne matematičke postavke nalaziće se na 12 lokacija u Beogradu, a u manifestaciju se uključilo više od petnaest gradova širom Srbije, saopštio je danas Centar za promociju nauke (CPN).

Svake >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nedelje tokom maja, u Beogradu će biti otvorena bar po jedna interaktivna matematička izložba, među kojima su "Vizualna matematika", "Brojevi", "Svet zvuka", "Art(o)physics ", "Matematika na ulici".

Maj mesec matematike obuhvata više od 25 zanimljivih radionica za školsku decu, više od 30 predavanja i tribina i obilje pratećih programa.

Manifestacija donosi i dodatne sadržaje - promocija knjige "Nedovršena igra" Kita Devlina i posebnu publikaciju "Brojevi", a gost je holandski umetnik i matematičar Rinus Rulofs.

"Maj - mesec matematike" je manifestacija koju su 2012. godine pokrenuli CPN i Matematički institut (MI) SANU, sa idejom da podstaknu interesovanje za predmet koji nije baš omiljen u školama.

Organizatori manifestacije su CPN i MI SANU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Razvoj ekonomije zasnovane na znanju

Izvor: Danas, 05.Maj.2015

Naučno-tehnološki park mora da bude mesto gde velike kompanije žele da uđu, jer imaju stimulativno okruženje gde mogu da razmenjuju resurse i ideje, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić na potpisivanju Ugovora o osnivanju "Naučno-tehnološkog parka Beograd"...Kako...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.