Počela sednica Skupštine Vojvodine o rebalansu budžeta pokrajine

Izvor: Blic, 07.Okt.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica Skupštine Vojvodine o rebalansu budžeta pokrajine

U Skupštini Vojvodine danas je počela sednica na kojoj poslanici razmatraju predlog odluke o rebalansu ovogodišnjeg pokrajinskog budžeta, kojim je predviđeno smanjenje od 4,34 milijarde dinara ili 6,8 odsto, u odnosu na projektovani budžetski iznos.

Prema predlogu, koji je utvrdila Pokrajinska vlada, novi budžet pokrajine iznosio bi 59,6 milijardi dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je novinarima uoči početka sednice da Pokrajina donosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rebalans zato što je privredni ambijent u Republici Srbiji izuzetno loš, a to se, kako je rekao, vidi po porezu na dobit preduzeća.

Pajtić je naveo da po tom osnovu Republika duguje pokrajini u ovoj godini skoro 4,5 milijardi dinara.

Uzrok smanjenja budžeta, kako je navedeno u obrazloženju predlagača, "leži prevashodno u drastičnom padu poreskih prihoda, odnosno prihoda od poreza na dobit".

Pokrajinska vlada predviđa da će deficit budžeta iznositi 5,17 milijardi dinara, što je 420,6 miliona manje nego što je bilo projektovano, a kako je saopšteno sa njene sednice, ceo deficit se finansira iz prenetih sredstava iz prethodnih godina, tako da neće biti potrebno zaduživanje.

Izdvajanja koja su planirana u okviru direktnih kapitalnih ulaganja iz budžeta, ili kao podrška opštinama ili ustanovama na teritoriji Vojvodine za kapitalne investicije, znatno su umanjena predloženim rebalansom.

Umesto sadašnjih 15 milijardi dinara, budžetski iznos namenjen ulaganjima od kapitalnog značaja trebalo bi da bude 13 milijardi dinara.

Na dnevnom redu 47. Sednice Skupštine Vojvodine u aktuelnom sazivu nalazi se i više predloga izmena odluka o programima mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike za razvoj sela, kao i zaštita, uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta.

Predložene su i izmene i dopune odluka o programima unapređenja stočarstva u pokrajini, kao i o korišćenju sredstava iz budžetskog fonda za Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SKUPŠTINA VOJVODINE: Usvojen rebalans budžeta!

Izvor: Kurir, 07.Okt.2015

NOVI SAD - Posalnici Skupštine Vojvodine usvojili su danas rebalans budžeta pokrajine, koji će nakon ovih izmena biti smanjen za 4,34 milijarde dinara,odnosno za oko sedam odsto u odnosu na projektovani budžet...Pokrajinski budžet sada iznosi 59,6 milijardi dinara, a za njega je glasalo 66 poslanika,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.