Pavličić: Očekujem dogovor o gradskoj vlasti do petka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavličić: Očekujem dogovor o gradskoj vlasti do petka

NOVI SAD -

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je za Radio Novi Sad da je zasedanje gradskog parlamenta zakazano i da očekuje da do petka bude postignut dogovor o formiranju lokalne vlasti.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Novog Sada zakazana je za petak, 29. jun, ali je neizvesno da li će biti i održana pošto još nije postignut dogovor o formiranju vladajuće većine.

Konstituisanje novosadske vlasti zavisi od dogovora o formiranju Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije, odnosno od toga na koju će stranu koalicija oko Socijalističke partije Srbije.

Posle majskih izbora DS je osvojila 18 odbornika, LSV i SNS po 15, SPS-PUPS-JS-SDPS 7, Romska demokratska stranka 6, dok su DSS, Dveri i SRS dobile po pet mandata. Po jednog odbornika imaju SVM i lista Nijedan od ponuđenih odgovora.

Za većinu je potrebno najmanje 40 od 78 odbornika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.