Pastor najavljuje reforme u SVM

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor najavljuje reforme u SVM

Krajem aprila se može očekivati reforma u Savezu vojvođanskih Mađara, najavio je predsednik ove stranke Ištvan Pastor.

Lider SVM je, kako prenosi Panon televizija, izjavio kako se pripreme već intenzivno vode, te da se "u prvom redu radi o vrednovanju proteklog perioda".

Pastor je tu, pored ostalog, posebno istakao učestvovanje SVM u radu Vlade Srbije, doprinos srpskim evrointegracijama, ukidanje kolektivne krivice, ali i ekonomski razvoj za koji je rekao da predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i interese vojvođanskih Mađara.

On je izrazio nadu da će SVM imati "snažno i nacionalno svesno rukovodstvo koje će te interese efikasno ostvarivati", kao što je to bilo i u proteklom periodu.

Pastor je takodje za ovu televiziju rekao da se rad državnih sekretara iz njihove partije mora oceniti, ali i odrediti novi ciljevi.

- To je potrebno učiniti kako bi se stekla realna slika, a koalicioni sporazum ima brojne elemente zahvaljujući kojima se može računati na dugoročan ekonomski razvoj - dodao je Pastor i istakao da se interesi vojvođanskih Mađara mogu zastupati isključivo kroz učešće u Vladi.

U koalicionom sporazumu, čijim potpisivanjem je SVM delegirao državne sekretare u Vladu Republike Srbije, između ostalog se nalaze prekogranična saradnja, obnova železničke pruge Beograd-Budimpešta, te Segedin-Subotica-Baja, kao i pitanja graničnih prelaza.

- Ono što smatram da je jako važno je da - nezavisno od suženih budžetskih mogućnosti tamo gde se radi o razvoju u raznim sferama, bilo da se radi o gradnji Narodnog pozorišta, razvoju turizma, privrede ili infrastrukture, gde možemo da aktiviramo sredstva iz republičkog budžeta - da to i učinimo - rekao je Pastor za TV Panon.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor najavljuje reformu SVM

Izvor: B92, 01.Apr.2015

Krajem aprila se može očekivati reforma u Savezu vojvođanskih Mađara, najavio je predsednik ove stranke Ištvan Pastor...Lider SVM je, kako prenosi Panon televizija, izjavio kako se pripreme već intenzivno vode, te da se "u prvom redu radi o vrednovanju proteklog perioda"...Pastor je tu, pored ostalog,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.