Pastor i Vučić: Koncentraciona vlada u Vojvodini

Izvor: Studio B, 18.Avg.2014, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor i Vučić: Koncentraciona vlada u Vojvodini

Pastor je za agenciju Beta, nakon razgovora sa Vučićem u Beogradu, rekao da su se složili da bi ta programska ili koncentraciona vlada trebalo da definiše zadatke koje treba da obavi, kao i rokove za taj posao.

Nakon toga bi se ušlo u fazu raspisivanja izbora, kazao je Pastor, i dodao je da se sa Vučićem složio da postoji nekoliko prioritetnih pitanja kada je reč o funkcionisanju Vojvodine.

Precizirao je da je reč o potrebi da se reše pitanja finansiranja Vojvodine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pitanja njenih nadležnosti, kao i pitanje sprovođenja novog Statuta te pokrajine.

Pastor je najavio da sada slede razgovori sa svim akterima na političkoj sceni Vojvodine.

"Nakon toga, ako se za to ukaže spremnost političkih aktera, treba da se zakažu i počeci oficijelnih razgovora. Mislim da to može da bude realno u narednih mesec dana", rekao je Ištvan Pastor, koji je i predsednik Skupštine Vojvodine.

Na vlasti u Vojvodini je koalicija SVM, Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine, dok je SNS u opoziciji.

 

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.