Pastor: Status kandidata - bliži EU fondovi

Izvor: Blic, 29.Feb.2012, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Status kandidata - bliži EU fondovi

Preporuka ministara Evropske unije da se Srbiji dodeli status kandidata daje nam do znanja da će Evropska komisija sa velikom verovatnoćom doneti pozitivnu odluku u vezi sa statusom Srbije, rekao je predsednik Saveza vojvodjanskih Mađara Ištvan Pastor u izjavi za internet portal Vajdasag ma (Vojvodina danas).

Po njegovom mišljenju vest o pozitivnoj preporuci mnogi su primili sa olakšanjem, dok su se drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već i umorili od čekanja pa se zato možda i ne mogu radovati toj odluci kao što bi se radovali pre nekoliko meseci i godina. Pravo pitanje je šta će nam značiti status kandidata, smatra Pastor.

Ako se prema našim nadanjima donese pozitivna odluka, ona neće od danas do sutra doneti vidljive rezultate. Ocena o državi će biti pozitivnija i što je veoma značajno, jednim korakom ćemo biti bliže početku pregovora o pridruživanju i pretpristupnim fondovima, rekao je Pastor.

Prema njegovim rečima, ako će Srbiju prilikom planiranja budžeta od 2014. do 2020. voditi kao kandidata EU sa kojom će uskoro biti započeti pregovori o pridruživanju, u tom slučaju će Srbiji biti obezbedjen povoljniji položaj u pogledu planiranja kao i u pogledu dobijanja sredstava iz pretpristupnih fondova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.