Pastor: Moramo pomoći izbeglicama, ali i voditi računa o stanovništvu

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Moramo pomoći izbeglicama, ali i voditi računa o stanovništvu

Lider Saveza vojvođanskih Madjara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da, kada je reč o migrantskoj krizi, moramo imati empatiju prema izbeglicama, ali i prema lokalnom stanovništvu, ponovivši “da on nije glasnogovornik Mađarske, niti mađarske vlade”.

Pastor je u razgovoru za “Danas”, upitan zašto su mu nastupi u javnosti, po mnogim tumačenjima shvaćeni kao govor koji širi ksenofobiju, rekao:

- Zato što sam slobodan čovek. Kako to neko tumači i doživljava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije moj problem. Moramo imati empatiju prema izbeglicama, ali i prema lokalnom stanovništvu. Dakle, moramo pomoći ljudima koji beže iz ugroženih oblasti koliko god možemo, ali moramo voditi računa i o našem stanovništvu.

Komentarišući navode da se takvim stavovima približio ekstremnoj desnici i nacionalističkim strankama u Srbiji, odnosno da se promenio, jer je važio više za građansku i liberalniju opciju, Pastor kaže to nije nikakva promena njegovog stava, jer “to zagovara stalno”.

- Nisam ni sada na istoj političkoj liniji sa srpskim desničarima i nacionalistima, odnosno Nenadom Popovićem, liderom SNP. Očito je da je EU nemoćna da se izbori sa tim problemom. To istovremeno znači, naravno, da mi moramo pomoći koliko možemo - napominje Pastor.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pastor: Empatija prema izbeglicama, ali i stanovništvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2015

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da, kada je reč o migrantskoj krizi, moramo imati empatiju prema izbeglicama, ali i prema lokalnom stanovništvu, ponovivši "da on nije glasnogovornik Mađarske, niti mađarske Vlade"...Pastor je u razgovoru za "Danas", upitan zbog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.