Parlamentarni izbori u Crnoj Gori na jesen

Izvor: Blic, 07.Mar.2012, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori na jesen

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori najverovatnije će biti održani najesen, krajem septembra ili u oktobru, saznaje Beta u izvorima bliskim vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

U nekim krugovima DPS-a, kako se navodi, već se računa na taj izborni termin, pa su u skaldu sa time planirane i političke aktivnosti te partije.

Ako bi tada bili održani izbori, to bi bilo pola godine pre isteka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << četvorogodišnjeg mandata sadašnjem parlamentu.

Poslednji parlamentarni izbori održani su 29. marta 2009. godine, a na njima je koalicija DPS i Socijaldemokratske partije Crne Gore sa 48 mandata, sto je apsolutna većina.

Skupština Crne Gore ima 81 mandat. U Crnoj Gori je od obnove višestranačkog sistema održano sedam parlamentarnih izbora, a od obnove nezavisnosti u maju 2006. godine, dva.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori na jesen

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2012

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori najverovatnije će biti održani najesen, krajem septembra ili u oktobru, saznaje Beta u izvorima bliskim vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS)...U nekim krugovima DPS-a, kako se navodi, već se računa na taj izborni termin, pa su u skaldu sa time planirane...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.