Palma podržao Borisa Tadića!

Izvor: Kurir, 09.Maj.2012, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma podržao Borisa Tadića!

Lider DS će u drugom krugu izbora dobiti i glasove Dačića i URS, koji je juče doneo odluku da ga podrži

BEOGRAD - Podržaću Tadića!

Ovako je lider JS Dragan Marković Palma, kao iz topa, odgovorio na pitanje Kurira kog predsedničkog kandidata će podržati u drugom krugu.

- U koaliciji SPS-PUPS-JS još ništa nije zvanično dogovoreno, ali ja ću podržati Borisa Tadića - potvrdio je Palma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Marković je i juče, na Tadićevom predizbornom skupu u Jagodini, pozvao sve građane da glas daju demokrati.

- Hoću da cela Srbija glasa za Tadića. Moja ranija poruka „Patriotizam ne sipa u traktore“ sada glasi „Status kandidata za EU sipa se u nova radna mesta i zbog toga moramo da glasamo za Tadića“ - poručio je Marković.

Kako saznajemo iz vrha SPS, i Ivica Dačić će Tadiću dati podršku jer je već prelomio s kim će praviti vladu.

Istim povodom juče se oglasio i URS, koji je na sednici predsedništva stranke odlučio da u drugom krugu predsedničkih izbora da podršku Borisu Tadiću.

Podrška Tadiću pokazuje i obrise buduće vlade, budući da su se svi politički akteri složili da su pregovori o vladi direktno povezani s podrškom u drugom krugu predsedničkih izbora. Kako saznajemo, Dačić je već prelomio da će u vladu s demokratama.

- Izvesno je da će SPS ući u vladu sa DS i da bi razgovori s Nikolićem bili samo pro forme. Što se tiče LDP i URS, to nije jedina kombinacija. Sada su poslanici vlasnici mandata, tako da nisu isključene još neke opcije - rekao je izvor iz vrha SPS.

Lider SPS Ivica Dačić najavio je da će se sastati s Tadićem i razgovarati o podršci u drugom izbornom krugu i o formiranju vlade.

- Mislim da drugi razgovori neće ni biti potrebni. Ako se Boris Tadić i stranke u koaliciji oko DS u načelu saglase o podršci u drugom krugu i formiranju vlade, sve možemo da završimo za 15 minuta - rekao je Dačić i naglasio da će o konkretnim rešenjima razgovarati posle drugog kruga - rekao je Dačić i dodao da neće insistirati na personalnim rešenjima, već da samo traži da se poštuje njihov izborni rezultat.

Ko je sve dao podršku Tadiću

zoom

zoom

zoom
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.