Pajtić: Izbeglice da odlučuju da li i gde se vraća

Izvor: Akter, 10.Okt.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Izbeglice da odlučuju da li i gde se vraća

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da je ta stranka uložila amandmane na deklaraciju o izbeglicama koju je usvojila Partija evropskih socijalista (PES), a kojom se predviđa vraćanje izbeglica u zemlju porekla, a ne u zemlju progona, navodi se u saopštenju DS-a

DS se založila da izbeglice i migranti imaju pravo da sami odlučuju da li će se i gde vraćati, navodi se u saopštenju.

Kako je Pajtić pojasnio, s obzirom da su izbeglice >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << registrovane u Srbiji, Srbija bi bila smatrana zemljom porekla. On je dodao da je "Srbija dobar domaćin izbeglicama, ali da nema ni finansijski ni teritorijalni kapacitet da primi nekoliko stotina hiljada izbeglica".

Pajtić je naveo da je sa poslaničkom grupom socijaldemokrata u Evropskom parlamentu utvrđena formulacija po kojoj je princip dobrovoljnosti vraćanja u određenu zemlju ispred principa obaveznosti.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.