Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRS za narodni, umesto tajkunskog kapitalizma

NOVI SAD -

Pokret radnika i seljaka (PRS) će kad pobedi na izborima uvesti narodni umesto tajkunskog kapitalizam, saopšteno je danas iz tog pokreta koji se uključio u trku na opštim izborima zakazanim za 6. maj.

"Vratićemo fabrike radnicima, ali ne da bi bili formalni samoupravljači kao nekada, nego istinski vlasnici po imenu i prezimenu", navedeno je u saopštenju.

Pored toga, Pokret radnika i seljaka obećava da će uvesti "radničko akcionarstvo i omogućiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vrhunsko profesionalno, a ne partijsko-političko upravljanje, kakvo je sada u javnim i državnim preduzećima."

"Ovakav model liberalnog kapitalizma je udario u zid i neodrživ je, pa Evropa i svet tragaju za novim modelom organizovanja", tvrde u ovom pokretu.

"Zalažemo se da zaposleni u svim preduzećima, i privatnim i državnim, učestvuju u raspodeli dobiti preduzeća", poručili su iz Pokreta radnika i seljaka, tvrdeći da "na taj način radnici više neće biti robovi, povećaće se efikasnost rada i profiti preduzeća, a samim tim i ukupna ekonomija Srbije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.