POTVRĐENO Markotić: Predsednica Hrvatske dolazi na inauguraciju

Izvor: Blic, 21.Jun.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTVRĐENO Markotić: Predsednica Hrvatske dolazi na inauguraciju

Ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić potvrdio je večeras da će hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović doći na svečanost povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Zadovoljstvo mi je da potvrdim dolazak predsednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Nakon nedavnog susreta na Brdo-Brioni, te skorih sastanaka Inicijative za jugoistočnu Evropu i Dubrovnik foruma, koji će biti krajem meseca, ovo je dobra prilika da dva predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reafirmišu dijalog između Hrvatske i Srbije, te doprinesu rešavanju otvorenih pitanja između naše dve zemlje - rekao je Markotić.

Ambasador je, na prijemu koji je priredio povodom Dana državnosti i Dana oružanih snaga Hrvatske, naglasio da je članstvo Srbije u EU dugoročno od velikog značaja za naše međudržavne odnose, te da taj proces Hrvatska ohrabruje i nudi Srbiji pomoć u nužnim reformama i postizanju evropskih standarda i vrednosti koji pridonose lakšoj integraciji u EU.

Markotić je rekao da između naših glavnih gradova, Zagreba i Beograda, postoji višegodišnja saradnja, koja se odvija na mnogim područjima, uključujući turizam, što, kako je istakao, potvrđuje veliki broj turista iz Hrvatske u Beogradu, ali i iz Srbije u Hrvatskoj.

Zahvaljujući svima što su došli da uveličaju proslavu u godini u kojoj Hrvatska obeležava 25 godina od međunarodnog priznanja članstva u UN, Markotić je kao "specijalnog gosta" predstavio glavni grad Hrvatske - Zagreb, koji je, kako je rekao, zbog bogate istorije i znamenitosti postao atraktivno turističko odredište.

Budući da mu se bliži kraj mandata u Beogradu, ambasador Markotić, u svoje i u ime svoje supruge, zahvalio se svima na dobrodošlici.

- Hvala na dobrodošlici koju smo dobili kada smo došli ovde, ali i na tome što ste ulepšali i olakšali naš boravak u našoj zemlji. Stoga, nećemo reći na kraju zbogom, nego doviđenja do neke druge prilike - rekao je Markotić.

Svečanosti u hotelu Kraun Plaza prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, ličnosti iz političkog, kulturnog, verskog i javnog života Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.