POSLEDNJI TRENUCI: Zdravko Tolimir umro Karadžiću na rukama

Izvor: Kurir, 14.Feb.2016, 02:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLEDNJI TRENUCI: Zdravko Tolimir umro Karadžiću na rukama

Radovan je odmah počeo da doziva stražu i lekara i pokušao je Tolimiru da pomogne, ali mu, nažalost, nije bilo spasa...

BEOGRAD - Bivši general Vojske Republike Srpske Zdravko Tolimir umro je na rukama haškog optuženika Radovana Karadžića.

Kako saznaje Kurir, Tolimiru je u u ponedeljak uveče u pritvoru u Sheveningenu prvi u pomoć pritekao Karadžić kad je video da mu je pozlilo.

- Te večeri Tolimir je krenuo iz svoje ćelije ka govornici, najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da se javi supruzi Nadi. Pošto se teško kretao, imao je uvek ispred sebe hodalicu, koju je jedva gurao. U jednom trenutku nije mogao da stoji i seo je na tu hodalicu.

U blizini je bio Radovan Karadžić i video je da Zdravku nije dobro. Dok mu je prilazio, Tolimir je samo skliznuo s nje i pao. . Lekari su vrlo brzo došli, probali da ga ožive, ali nisu uspeli - otkriva naš izvor iz Haga.

Tribunal je juče saopštio da je istraga koju su sprovele vlasti Holandije pokazala da je general Tolimir umro prirodnom smrću.

U saopštenju je navedeno da su holandske vlasti obavile obdukciju i da su zaključile da je Tolimirova smrt posledica prirodnih uzroka.

Istragu o Tolimirovoj smrti je, pored holandskih vlasti, otvorio i predsednik takozvanog Mehanizma za međunarodne tribunale Teodor Meron.

Tolimira je Haški sud pravosnažno osudio na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici u leto 1995.

(S. V. - A. G.)

Autor: Foto: Reuters

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.