Ovako izgleda Mladićeva ćelija

Izvor: Kurir, 19.Maj.2012, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako izgleda Mladićeva ćelija

Zatvorsku ćeliju u Sheveningenu u kojoj boravi bivši komandant vojske bosanskih Srba sarajevski mediji opisuju kao pravi „haški ‘Hilton’“ u celih 15 kvadrata

HAG - Haška banja.

Bosanski mediji
osuli su paljbu po Sheveningenu zbog dobrih uslova u kojima boravi za njih najozloglašeniji haški optuženik - general Ratko Mladić. Njegovu zatvorsku ćeliju od 15 kvadrata sarajevski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Dnevni avaz naziva luksuznom hotelskom sobom?! Istina je, međutim, da su sve haške ćelije identične, a jedina razlika je to što neke imaju pogled na Severno more.

„Na površini od petnaest metara kvadratnih Mladić ima ormar, u kojem se nalaze čista posteljina i peškiri. Pored kreveta nalazi se tabla za beleške i TV sa satelitskim prijemom. Osim ovoga, Mladiću su osigurani i radni sto, lavabo, toalet i kompjuter, istina bez pristupa internetu“, navode u Avazu.

S druge strane, poznati haški advokat Toma Fila u izjavi za Kurir kaže da Mladić u Sheveningenu ima tretman kao i svi drugi.

- To što pričaju o sobi kao o hotelu samo govori koliko su ostrašćeni. Mladić nema ništa drugačije uslove nego bilo koji musliman tamo. Jedino što su ga prebacili na sprat na kojem su Bosanci jer mogu da mu se nađu pri ruci i pomognu kad ima zdravstvenih problema - navodi Fila.

Inače, strani mediji pisali su kako u Sheveningenu postoje nešto bolji uslovi na trećem spratu zatvora, koji ima pogled na more. U jednoj od tih ćelija smešten je hrvatski zločinac Ante Gotovina, a do pre neki dan i Ramuš Haradinaj. Na trećem spratu boravio je svojevremeno i bivši predsednik Srbije, pokojni Slobodan Milošević.

(R. K.)

zoom

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.