Ostavka ako izgubi podršku Glavnog odbora

Izvor: Akter, 23.Maj.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka ako izgubi podršku Glavnog odbora

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić najavila je da će podneti ostavku ukoliko izveštaj o njenom radu ne dobije podršku na današnjoj sednici Glavnog odbora stranke, ali je rekla i da očekuje da će u suprotnom ostavke na stranačke funkcije podneti oni koji su je kritikovali

"Danas će biti rasprave o izveštaju o mom radu. Ukoliko ne dobijem podršku, to znači da ima osnova da se raspiše vanredna izborna skupština stranke. Ukoliko se to dogodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << znači da moja politika više nema podršku i ja ću odstupiti sa mesta predsednice stranke", rekla je Sanda Rašković Ivić novinarima pred početka sednice Glavnog odbora.

Prema njenim rečima, u suprotnom funkcije u stranci treba da napusti oni funkcioneri koji su u pismu vrhu DSS zatražili ostavku predsednice i vanredne stranačke izbore.

Predsednica DSS je ocenila da takav scenario ne mora da znači nove podele i odlaske iz stranke.

"Ako predsednica odstupi sa funkcije to ne mora da znači podele. Ako predsednik Izvršnog odbora i potpredsednici odstupe sa funkcija ni to ne mora da znači podele, osim ako oni nisu tako odlučili", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Njenu ostavku, prema pisanju medija, zatražila je grupa funkcionera DSS koju predvode predsednik Izvršnog odbora Andreja Mladenović i potpredsednik stranke Borko Ilić, koji su nezadovoljni politikom Sande Rašković Ivić.

Predsednica DSS je odgovorila da ima utisak da su protiv nje samo "zamenici Vučićeih gradonačelnika i njihovi interesni sateliti". Mladenović je zamenik gradonačelnika Beograda, a Ilić obavlja istu funkciju u Novom Sadu.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Jovanov dao ostavku i napustio DSS

Izvor: B92, 23.Maj.2015

Potpredsednik DSS i predsednik vojvođanskog odbora te stranke Milenko Jovanov podneo je danas ostavku na sve stranačke funkcije i napustio DSS...Jovanov je Tanjugu rekao da je podneo ostavku i istupio zbog trajno narušenih odnosa unutar stranke...Jovanov je poslanik u Skupštini Vojvodine, a pre nekoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.