Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman Crne Gore: Većina uhapšenih državljana Srbije nema primedbe na postupanje policije

Crnogorski zaštitnik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković obavestio je zaštitnika građana Sašu Jankovića da 13 državljana Srbije koja su u pritvoru u Crnoj Gori nisu imala primedbe na postupanje policije prema njima, dok je jedan imao primedbe na grubost tokom hapšenja, ali ne i na postupanje u pritvoru, saopštio je zaštitnik građana.

Tim ombudsmana Crne Gore posetio je privedene dan nakon hapšenja.

Kako se navodi, ombudsman Crne Gore ispituje primedbe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na prekomernu upotrebu sile tokom hapšenja.

U saopštenju se navodi i da svi privedeni osporavaju razlog za hapšenje, ali da su uhapšeni po nalogu tužioca, koga crnogorski ombudsman ne kontroliše.

Baković je Jankoviću preneo da će nastaviti da prati poštovanje prava uhapšenih građana Srbije.

Uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 15. oktobra, uhapšeno je 20 državljana Srbije zbog sumnje da su planirali napad na državne institucije Crne Gore. Ubrzo nakon hapšenja šest osoba su puštene.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Većina uhapšenih državljana Srbije nema primedbe na postupanje policije

Izvor: Beta, 25.Okt.2016

Crnogorski zaštitnik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković obavestio je zaštitnika gradjana Sašu Jankovića da 13 državljana Srbije koja su u pritvoru u Crnoj Gori nisu imala primedbe na postupanje policije prema njima, dok je jedan imao primedbe na grubost tokom hapšenja, ali ne i na postupanje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.