Oliver Ivanović: Nisam kriv, kao ni ostala četvorica Srba

Izvor: Blic, 06.Okt.2015, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović: Nisam kriv, kao ni ostala četvorica Srba

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović izjavio je danas da on i još četvorica Srba nisu krivi za dela za koja su optuženi i da očekuje da to dokaže u sudskom postupku koji je u toku.

Sudjenje Ivanoviću i još četvorici Srba nastavlja se danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, saslušanjem svedoka odbrane nakon što je iskaze u dosadašnjem sudskom postupku dalo 55 svedoka tužilaštva.

- Ja očekujem samo da finiširamo i da potvrdimo ono što, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čini mi se, nije više dilema, ni za pravo, ni za sudsko veće. Prosto, ja nisam kriv, kao ni ova četvorica, ali to se sada mora dokazati u redovnom sudskom postupku. Teško, ali je svakako ostvarivo - rekao je Ivanović jutors novinarima nakon što se iz svog stana u Kosovskoj Mitrovici, u pratnji Kosovske policije zaputio prma Osnovnom sudu da bi prisustvovao suđenju.

Ivanović nastavak suđenja dočekuje u kućnom pritvoru u kojem se nalazi od 21. septembra, kada je napustio mitrovičku bolnicu, a nakon višednevnog štrajka glađu.

Suđenje petorici Srba, nakon što je iskaze dalo 55 svedoka tužilaštva, biće nastavljeno davanjem iskaza svedoka odbrabe.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović, koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija Roksana Komša.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.