Odluka o statusu Srbije može biti potvrđena 1. marta

Izvor: Blic, 25.Feb.2012, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o statusu Srbije može biti potvrđena 1. marta

Ministri spoljnih poslova Bugarske, Češke, Mađarske i Slovačke zajednički predložili su da se Srbiji dodeli status kanditata za članstvo u EU na sastanku šefova spoljnih poslova zemalja EU u ponedeljak u Briselu.

U pismu koje su uputili Visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i evropskom komesaru za proširenje EU Štefanu Fileu, četiri ministra su juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naveli da je Beograd preduzeo korake na putu reformi i ispunio svoje međunarodne obaveze.

"Odluka koju budu doneli ministri spoljnih poslova EU može posle toga biti potvrđena na samitu EU 1. marta", naveli su ministri u saopštenju koje prenosi madjarska agencija MTI.

Povezane vesti: Francuska, Italija i Austrija: Srbiji dati status kandidata Hamer: SAD žele Srbiju u Evropi, na EU da odluči o status Na novom uslovu za EU insistirali Berlin i Hag Srbiju u februaru čeka popravni Ne odustajemo od Evrope, Rezolucije 1244 i Kosova
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbiji status kandidata u ponedeljak

Izvor: RTV Pink, 25.Feb.2012

Špigel:Srbiji status kandidata za EU. . . Ministri spoljnih poslova Bugarske, Češke, Mađarske i Slovačke zajednički su predložili da se Srbiji dodeli status kanditata za članstvo u EU na sastanku šefova spoljnih poslova zemalja EU u ponedeljak u Briselu.Ministar inostranih poslova Srbije. Srbija...

Nastavak na RTV Pink...

Šefovi diplomatija EU o kandidaturi Srbije

Izvor: Beta, 26.Feb.2012, 10:59

BRISEL, 26. februar 2012. (Beta) - U Briselu se u ponedeljak sastaju šefovi diplomatija zemalja Evropske unije koji će dati "političko mišljenje" o tome da li Srbija zaslužuje status kandidata za članstvo u.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.