Odluka o sednici o refundiranju PDV-a za bebe krajem sedmice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o sednici o refundiranju PDV-a za bebe krajem sedmice

BEOGRAD -

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će krajem sedmice doneti odluku za kada će zakazati sednicu o predlogu vlade o zamenama Zakona o porezu na dodatu vrednost, kojim bi se obezbedilo refundiranje PDV-a na hranu i opremu za bebe.

Dejanović je posle sednice Kolegijuma, koja je bila otvorena za javnost, rekla novinarima u parlamentu da nije prihvaćen njen predlog da se o tim izmenama zakona ne raspravlja, već da se poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjasne aklamacijom.

"Pošto nije prihvaćen predlog da mi šefovi poslaničkih grupa dostave pisano obaveštenje da li prihvataju moj predlog da se izjasnimo aklamacijom, verovatno ću se odlučiti za ranije postignut dogovor da tokom predizborne kampanje nemamo plenarne sednice kako ne bi bilo politizacije teme o kojoj raspravljamo", poručila je Đukić Dejanović.

Predsednica parlamenta je rekla i da predug URS-a da se na isti način, odnosno aklamacijom, usvoji i predlog Zakona o departizaciji ne može biti na dnevnom redu jer ne postoji predlog zakona u skupštinskoj proceduri.

Na sednici Kolegijuma članovi tog tela bili su saglasni da je neophodno olakšati građanima Srbije i roditeljima, ali je opozicija naglasila i da nije dobro što se refundiranju PDV-a razgovara usred predizborne kampanje.

Iz SRS, NS, i SNS su poručili da bi te izmene zakona trebalo da budu na dnevnom redu redovne sednice i da se o tome vodi debata, jer izjašnjavanje aklamacijom nije po Poslovniku.

Iz poslaničke grupe manjina rekli su da podržavaju predlog vlade, ali da je o tome trebalo da se raspravlja mnogo ranije.

Pravo na refundaciju PDV-a može da se ostvari do iznosa od 55.000 dinara za bebu starosti do tri godine i to za mleko za odojčad, kašice, krevetac, kolica, stolicu za hranjenje, stolicu za kola i pelene.

U tekstu amandmana piše da "pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe, na osnovu podnetog zahteva, ima roditelj, odnosno staratelj bebe - punoletni državljanin s prebivalištem na teritoriji Republike, koji kupuje hranu i opremu za bebe".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

O "bejbi PDV-u" rasprava tek posle izbora?

Izvor: Mondo, 04.Apr.2012

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović kaže da će krajem sedmice zakazati sednicu ali da postoji dogovor da nema plenarnih sednica za vreme kampanje. Danas odbijen predlog izglasavanja aklamacijom.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.