Odalović: Oslobađanje Limaja bi usporilo nalaženje nestalih

Izvor: Blic, 27.Mar.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović: Oslobađanje Limaja bi usporilo nalaženje nestalih

Beograd - Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestale Veljko Odalović rekao je danas da bi eventualno oslobađanje Fatmira Limaja odgovornosti za ratni zločin na Kosovu moglo da uspori pronalaženje nestalih.

- Ako se taj proces okončana time da se Limaj oslobodi odgovornosti onda mi ne možemo očekivati mnogo ni od istrage koja će se voditi o trgovini ljudskim organima - kazao je Odalović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Prema njegovim rečima, Klečka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je jedno od mesta koje je izuzetno značajno za rasvetljavanje sudbine nestalih ali i za procesuiranje odgovornih za ratne zločine.

- Očigledno je da je tamo bilo i mnogo zločina i kidnapovanja. Tamo su postojali logori i svi putevi vode da je Fatmir Limaj i jedna grupa koja je bila oko njega bio odgovoran za to što se tamo dešavalo - rekao je Odalović.

On je podsetio da je na tragu koji je vodio ka Klečki nadjeno 27 tela 2005. u Mališevu 13 tela, kao i da su u prošloj godini i 2010. iz istrage protiv Limaja direktno identifikovana tela pet vojnika i dva policajaca u Klečki.

- To je bilo šokantno za sve nas, saznanje da čoveka za koga je skoro nesporno utvrdjeno da je odgovoran za sve što sam nabrojao bude pušten - kazao je Odalović i dodao da je dobro što je tužilac Euleksa ponovo pokrenuo inicijativu i postupke.

Sudija Okružnog suda u Prištini naredio je 21. marta puštanje iz pritvora Fatmira Limaja i još devet optuženih za ratne zločine protiv civila u logoru bivše Oslobodilačke vojske Kosova u selu Klečka, saopštio je tada Euleks.

Ljimaj i devet drugih pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova su optuženi da su tokom 1999. godine u kampu OVK u selu Klečka izvršili ratni zločin nad albanskim i srpskim civilima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Šokantno što je Ljimaj pušten"

Izvor: B92, 27.Mar.2012

Beograd -- Predsednik Komisije Vlade za nestale Veljko Odalović kaže da će oslobađajuća presuda Fatmiru Ljimaju usporiti pronalaženje i rasvetljavanje sudbine nestalih..."Ono što je važno - Klečka je jedno od mesta koje je izuzetno značajno za rasvetljavanje sudbine nestalih, kao i za procesuiranje...

Nastavak na B92...

Odalović: Oslobađanje Ljimaja bi usporilo nalazenje nestalih (VIDEO)

Izvor: S media, 27.Mar.2012

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestale Veljko Odalović rekao je danas da bi eventualno oslobadjanje Fatmira Ljimaja odgovornosti za ratni zločin na Kosovu moglo da uspori pronalaženje nestalih..."Ako se taj proces okončana time da se Ljimaj oslobodi odgovornosti onda mi ne možemo očekivati...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.