Obelodanjivanje ugovora sa Etihadom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2014, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obelodanjivanje ugovora sa Etihadom

Premijer Aleksandar Vučić obratiće se danas popodne novinarima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U najavi nije navedeno o čemu će premijer govoriti, ali je on sam ranije najavio da će u četvrtak obelodaniti ugovor sa Etihadom o privatizaciji nacionalnog avio-prevoznika.

Uslov za to je bio, kako je sam Vučić objasnio, da se partner u privatizaciji JAT-a saglasi sa objavljivanjem ugovora.

Javni servis prenosi da su Etihad i Al Ravafed dali saglasnost da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se objave svi članovi ugovora.

Premijer je u više navrata rekao da je u slučaju JAT država izdvojila višestruko manje subvnecije nego u poslu sa Fijatom.

Objavljivanje ugovora sa Etihadom tražile su nevladine organizacije i opozicione stranke, a iz Vlade Srbije je od jeseni prošle godine u više navrata najavljivano da će ugovor biti objavljen uz davanje preciznih rokova.

Vlada Srbije je 1. avgusta 2013. sa Etihad ervejzom potpisala sporazum o strateškom partnerstvu kojim je ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postala vlasnik 49 odsto kapitala srpske aviokompanije i na osnovu kojeg je Jat ervejz promenio ime u Er Srbija.

Prilikom potpisivanje rečeno je da su se ugovorom vlada i Etihad obavezali da obezbede po 40 miliona dolara za kapital Er Srbije, i pored toga dodatnu deoničarsku pozajmicu od po 60 miliona dolara da bi se zadovoljile potrebe za operativnim kapitalom i podržao razvoj mreže Er Srbije.

Vlada Srbije preuzela je dugovanja Jata procenjena na par stotina miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.